Inrit van parking naast stadhuis Scherpenheuvel wordt verplaatst voor nieuwe buslijn 31

Vanaf donderdagavond 30 juni wordt de ingang van de parking naast het stadhuis in Scherpenheuvel anders georganiseerd. Momenteel zijn zowel de in- als de uitgang naast mekaar net voorbij de bushalte van De Lijn voor wie van de rotonde komt. Dat verandert. De ingang van de parking komt op een nieuwe plaats onmiddellijk na de woningen die aan het stadhuis palen. De uitgang blijft waar hij momenteel is.

De reden van die herindeling is de start van de nieuwe buslijnen 30 en 31.

De extra buslijn 31 Aarschot – Scherpenheuvel moet in Scherpenheuvel kunnen draaien. Dit zal op de parking naast het stadhuis gebeuren. Er werden verschillende scenario’s voor het keren van de bus afgetoetst.  Enkel de parking aan het stadhuis voldeed aan de meeste vereisten, zoals het behouden van zoveel mogelijk parkeerplaatsen, de nabijheid van een bestaande bushalte en de laagste kostprijs voor de aanpassing van de infrastructuur.  

De bestaande bushalte aan de kant van de  Zuidervest aan café Boulevard wordt verplaatst naar een strip iets verderop, tegenover het stadhuis.  De bus die van de parking af komt, kan niet kan stoppen aan de huidige halte zonder het doorgaand verkeer te hinderen.  De bushalte in de andere richting blijft ongewijzigd.

Vanaf 1 juli rijdt de nieuwe lijn 30 via de N10 langs Aarschot, Schoonderbuken, Scherpenheuvel en Diest.  Op weekdagen en tijdens het weekend rijdt die bus elk uur.  Van maandag tot vrijdag rijdt hij tijdens de piekuren elk halfuur.  

Buslijn 31 volgt een route van Aarschot naar Langdorp, Gijmel, Wolfsdonk, Testelt, Averbode, Zichem en Scherpenheuvel.  Gedurende de week en zaterdags rijdt er elk uur een bus. 

Je kan je reis uitstippelen via de nieuwe routeplanner of app van De lijn.  Alle informatie kan je vinden op www.delijn.be/nieuwenet of haal je folder in het stadhuis.

Geef een reactie