Lolands wordt LoForLife

Het was al een tijdje bekend dat familiefestival en fundraiser Lolands van naam moest veranderen. De organisatoren van het Nederlandse festival Lowlands hebben de rechten op hun merknaam en zij oordeelden dat de merknaam Lolands fonetisch te kort in de buurt kwam van hun eigen merk. Bij Lowlands toonden ze ook wel begrip voor de situatie. Ze gaven het team van Lolands in Scherpenheuvel ruim de tijd om een aanpassing van de festivalnaam voor te bereiden.

Het team van Lolands kiest er nu voor om vanaf vandaag verder te organiseren en te communiceren onder het merk LoForLife. Die naam was ook al een tijdje merkbaar in de hashtags van de organisatie.

Bij Lolands zetten ze daarmee nog meer in op de nalatenschap van de Lo. Het team blijft in zijn naam jaarlijks de opbrengst van het festival doneren aan het labo neurobiologie van de KULeuven waar professor Van Damme en professor Van Den Bosch onderzoek doen naar de ziekte ALS. Dat leverde ondertussen meer dan het half miljoen euro op.

Aan de kern van het festival is verder niets veranderd. LoForLife blijft inzetten op twee dagen ontspanning voor jong en oud met een zeer gevarieerd muzikaal programma en kwaliteitsvolle festivalcatering. Er is dit jaar wel een opmerkelijk onderscheid tussen de vrijdagavond en zaterdag.

Vrijdagavond is metalavond met de Ierse rockband Therapy? (6 keer Werchter) en de Belgische metaltrots Channel Zero als headliners. Verder op de affiche op vrijdag: The Love, Bleach en Bizkit Park.

Op zaterdag mikken de organisatoren op een familiaal publiek. Markske van Radio Hallo (uit FC De Kampioenen) komt zijn stuntelige discobeats op de wei loslaten vanaf 15 uur. Daarna is het de beurt aan Oski, een aanstormend talent waarvan je binnen een aantal jaar zegt: die hebben wij nog op LoForLife gezien. Met Berre, Pommelien Thijs en Niels Destadsbader krijg je zaterdagavond het beste van de Nederlandstalige popmuziek op het podium. Alle artiesten brengen hun eigen liveband mee.

Les Truttes komt hun spiksplinternieuwe show voorstellen en daarna kan de wei helemaal uit de bol met Omdat Het Kan & Average Rob. Afsluiten doen ze met de LoForLife resident j Pete Knowles.

LoForLife vindt plaats op 15 en 16 september op de fesivalweide aan de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel.

One comment

Geef een reactie