Warmste Hut brengt 400 euro in het laadje van voedselbank Sint-Vincentius

Nieuwjaarzingen, aan de Putterslamp in Averbode krijgt al enkele jaren extra cachet. Een stijlvol opgebouwde hut, een wat uitgebreider assortiment aan drank en hapjes voor de ouders die hun kinderen vergezellen en de opbrengst van al die inspanningen gaan naar een sociaal project. Vandaar ook de naam, de warmste hut!

Het wijkcomité pakte dit jaar bijzonder stijlvol uit met een kok die helemaal in passend kostuum was gestoken. Dirk Geuens bakte zijn ondertussen befaamde bierwafels. Wij durven ons niet meer uitspreken over het aantal bieren dat daarin verwerkt worden maar dat ze smaakten durven we wel poneren.

De opbrengst van de Warmste Hut ging ook dit jaar weer naar de voedselbank Sint-Vincentius. Coördinator Swa Thielens was in zijn nopjes met de cheque van 400 euro. De voedselbanken hebben het namelijk niet makkelijk momenteel. De instroom van etenswaren is lager maar het aantal klanten stijgt, onder meer door de uit de bol gaande energieprijzen en de instroom van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne.

Geef een reactie