Actie Beraat Moskee brengt meer dan 20.000 euro op voor slachtoffers aardbeving

De Beraat Moskee in Diest was vorige vrijdag het centrum van solidariteit met de door een zware aardbeving getroffen streken in het zuiden van Turkije. Je kon voor 5 euro een versgebakken Turkse pizza bestellen en dat werd een geweldig succes. Er werden liefst 2400 afgehaald. Nogal wat mensen haalden hun portefeuille boven om een gift te doen.

In totaal leverde de solidariteitsactie actie 20.880 euro op.

Het bestuur van de Beraat Moskee dankte op de Facebookpagina iedereen die de actie mogelijk gemaakt had en gesteund had

Met onze Turkse pizza campagne en de omhaling na het vrijdaggebed werd in totaal meer dan 20.000 euro ingezameld. Dit ingezameld bedrag en hulp werd correct en veilig overhandigd aan de bevoegde instanties. We wensen onze eindeloze dank te betuigen aan de burgemeester van Diest, aan alle gulle donateurs, alle Diestenaren, onze moskee-gemeenschap, de Unie van Diestse Kerken en alle andere stichtingen en liefdadigheidsorganisaties, en uiteraard ook alle dames die deze pizza’s bereidden alsook alle andere vrijwilligers. We gedenken alle slachtoffers en bidden dat onze Heer de mensheid beschermt en nooit meer confronteert met dergelijke grote rampen.
ps: Exacte bedragen worden in de komende dagen gedeeld, donaties en hulp stroomt nog steeds toe.
Bestuur Beraat Moskee Diest

De Diestse Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (DROS) schreef ook nog eens 2000 euro over op de rekening van Artsen Zonder Grenzen. Zij hadden vooral in Syrië al teams ter plaatse en ze konden dus meteen reageren.

Geef een reactie