Blauwe zone in Diest wordt groter vanaf woensdag 1 februari

Vanaf woensdag 1 februari wordt een extra deel van de ring rond Diest ingekleurd als blauwe zone. Het gaat meer bepaald over de Koningin Astridlaan, de Eduard Robeynslaan vanaf de Hasseltsepoort tot aan de Wijngaardstraat/Bevrijdingsstraat en de Commissaris Neyskenslaan.

De bewoners van die straten kunnen een gratis bewonerskaart aanvragen om in die zones te parkeren.

In een blauwe zone kan je gratis parkeren als je een geldige Europese blauwe parkeerschijf op de correcte manier gebruikt. Je duidt daarop het uur van aankomst aan. In Diest kan je dan maximaal 3 uur parkeren. De parkeerschijf is verplicht van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Van zaterdagavond 18 uur tot maandagochtend 9 uur kan je er vrij parkeren zonder de blauwe parkeerschijf.

Geef een reactie