Geert Janssens zit eerste gemeenteraad voor, Koen Vranken wordt fractieleider van CD&V

De lokale afdeling van CD&V in Scherpenheuvel-Zichem stelde tijdens haar nieuwjaarsreceptie vorige zondag een nieuwe werkmethode voor. De partij heeft vier thema’s uitgewerkt die samen een toekomstscenario voor de stad moeten vormen. Alle inwoners mogen daar een inbreng in doen. CD&V doorbreekt dus gewoonte om een programma samen te stellen dat vanuit de leden van de partij wordt naar voren geschoven.

Die nieuwjaarsreceptie van vorige zondag was al een eerste voorproefje van de nieuwe benadering. Alle inwoners waren daar namelijk voor uitgenodigd. Dat leverde meteen op want er kwamen meer dan 200 mensen een glas mee drinken.

Nationaal voorzitter van de partij Sammy Mahdi was er ook en die werd niet toevallig geflankeerd door Geert Janssens uit Averbode. Hij is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Geert Janssens volgt Arlette Sannen op die wel lid blijft van de gemeenteraad.

Door die positiewissel moet CD&V ook een nieuwe fractieleider aanduiden. Dat wordt Koen Vranken.

Geef een reactie