Topper vrouwenvoetbal | OH Leuven en RSC Anderlecht houden mekaar in evenwicht

Vorige zaterdag stond de absolute topper in de hoogste klasse van het vrouwenvoetbal op de agenda. OH Leuven nam het op tegen recordkampioen RSC Anderlecht. Bij OHL stonden Jill Janssens en Ella Van Kerkhoven, allebei uit Bekkevoort, aan de aftrap. Voor Ella Van Kerkhoven was het een enigszins speciale wedstrijd want zij stond vorig seizoen nog in het kamp van de tegenstander.

OHL stond voor de aanvang van de wedstrijd op kop van de klassering met amper 1 puntje voorsprong. De twee ploegen steken er in de competitie redelijk bovenuit en dus was deze onderlinge confrontatie nu toch al belangrijk. Alhoewel dat zeer relatief is. Er komen nog playoffs en een puntenhalvering waardoor er eigenlijk nog helemaal niks beslist wordt.

OH Leuven moest de topwedstrijd aanvatten zonder Red Flame Amber Tysiak. Die realiseerde net voor de wedstrijd haar droomtransfert en verkast op 22 jarige leeftijd naar West Ham United.

De wedstrijd werd afgehaspeld in barre weersomstandigheden met de ganse tijd harde wind en striemende regen. Anderlecht had die wind in de eerste speelhelft mee. Het was de dominante ploeg met een goed uitgekiende opstelling en zeer verzorgd spel. Trainer Dave Mattheus had Michelle Colson aan Ella Van Kerkhoven geketend en dat zou bepalend worden voor de match. Ella werkte zich de pleuris maar Colson is een bijtertje dat haar van geen vin loste. En als dat toch dreigde te gebeuren stond er nog altijd Laura De Neve, de verpersoonlijking van coole verbetenheid.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jill Janssens een grote kans toen ze alleen naar doelvrouw Justien Odeurs mocht oprukken. Odeurs bleef kalm, Jill Janssens niet. Ze mikte de bal ongecontroleerd hoog over. Het spel bleef goed over en weer gaan maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Dat leverde uiteindelijk een scoreloos gelijkspel op. OH Leuven en RSC Anderlecht blijven in het klassement in mekaars nek hijgen. Op deze manier wordt het zinderende playoffs.

Je kan hieronder een reeks van meer dan 80 foto’s bekijken uit de wedstrijd OH Leuven – RSC Anderlecht

Geef een reactie