Brandweer wenst iedereen een Stille Nacht Veilige Nacht

De kerstmarkt in Leuven werd deze week afgesloten met een schoon moment. Het brandweerkoor, dat zijn 32 brandweermannen en -vrouwen uit gans Vlaanderen, bracht een heel eigen versie van Stille Nacht Heilige Nacht. Dat werd voor de gelegenheid even omgebouwd naar Stille Nacht Veilige Nacht De tekst van de kerstklassieker werd namelijk aangepast met een reeks tips om het eindejaar wat veiliger te maken.

Het eindejaar is typisch een periode met heel veel voorspelbare maar vaak ook pijnlijke interventies voor de brandweer. Omgevallen kaarsen, fondue- en gourmetstellen die brand en brandwonden veroorzaken en kerstversiering die voor vermijdbare problemen zorgt.

Enfin, het koor is een mooi voorbeeld van de preventieve rol die de brandweer kan opnemen. Het is nog altijd beter om brand te voorkomen dan om die te blussen.

Geef een reactie