Groen stapt van Diest naar Hasselt met 8600 euro voor de Warmste Week

De Warmste Week is aan de derde dag bezig in Hasselt. De actie van radiozenders Stubru en MNM is nu al een onwaarschijnlijke golf van solidariteit die zelfs door het kloddernatte weer niet kan afgeremd worden.

Woensdagmorgen was er ook een opvallende aanwezige uit Diest. De nationale afdeling van Groen had een oproep gedaan om te voet vanuit Diest naar Hasselt te stappen. Een groep van een twintigtal mensen ging in op die uitnodiging. Groen Lummen en Groen Herk-de-Stad organiseerden een tussenstop in de buurt van Schulen. In Hasselt werden de wandelaars door Groen Hasselt ontvangen voor een ontbijt. 

Vanmorgen even na acht uur kon mede-partijvoorzitter Nadia Naji een cheque van 8600 euro afgeven voor de Warmste Week. Dat is onder meer het resultaat van de verkoop van rugzakjes die werden ontworpen door illustrator Leticia Sere. Door als anderstalig kind op te groeien in Brussel, heeft ze zo haar eigen redenen waarom ze zo veel belang hecht aan kansen voor kinderen.

Op het podium van de warmste Week konden wij ook gemeenteraadslid in Diest Miet Dirix printscreenen.
Het thema van de Warmste Week is kansarmoede. Volgens partijvoorzitter van Groen Diest Bert Petitjean groeit 14,9% van de Diestse kinderen onder 3 jaar op in kansarmoede. Dat cijfer ligt een stuk hoger dan het cijfer voor Vlaams-Brabant (7,6%) en zelfs boven het Vlaams gewest (12,7%). 

De actie van Groen loopt overigens nog verder. Je kan nog rugzakjes bestellen op de website van de partij.

Geef een reactie