Minister van Jeugd Dalle overlegt met leiding van chiro Rillaar

Aarschot en Rillaar kregen vorige vrijdag twee Vlaamse ministers op nauwelijks twee uur tijd op bezoek. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kwam in Aarschot de nieuwe vistrap / wildwaterkanobaan bekijken en minister van Jeugd Benjamin Dalle kwam op Kortakker in Rillaar symbolisch mee een tent opbouwen naar aanleiding van de honderden kampen die door de jeugdbewegingen de volgende weken worden neergepoot.

In Rillaar was het de chiro van Lembeek die al meteen op dag 1 van de vakantie neerstreek op de overigens erg knappe locatie van de plaatselijke chirogroep.

Benjamin Dalle liet echter niet na om ook met de leiding van chiro Rillaar te overleggen. Ook burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten was daarbij aanwezig.
De minister polste vooral naar de behoefte en de beschikbaarheid van materiaal en tenten. Er was recent nogal wat commotie omdat er te weinig tenten zouden zijn om alle jeugdbewegingen toe te laten om hun geplande kamp ook effectief te organiseren. Ondertussen werd de voorraad tenten van de Vlaamse uitleendienst (ULDK) aangevuld met voor 1 miljoen euro aan nieuw kampeermateriaal.

Geef een reactie