Zwembad Halve Maan blijft voorlopig gesloten op maandag en dinsdag

Op 1 mei gaat het openluchtzwembad in het provinciaal domein Halve Maan in Diest weer open maar dat zal voorlopig enkel van woensdag tot en met zondag gebeuren. Op maandag en dinsdag blijft het zwembad gesloten.

De reden is een tekort aan redders. Ondanks het feit dat de provincie een sterke wervingscampagne voerde om redders te vinden leverde dat onvoldoende resultaat op. Er zijn momenteel vier redders beschikbaar en dat is niet voldoende om het zwembad zeven dagen op zeven open te houden. De Vlaremwetgeving maar ook de arbeidswetgeving laten in die omstandigheden maximaal vijf openingsdagen per week toe.

Maandag en dinsdag zijn de minst drukke dagen in het zwembad en daarom opteert gedeputeerde Ann Schevenels ervoor om het zwembad op die dagen te sluiten. De gedeputeerde verwacht wel dat er tegen einde mei voldoende redders zullen zijn om toch op te schalen naar zeven dagen per week. Dat is een vreemde bewering uiteraard. Als dat inderdaad het geval is, is de provincie misschien gewoon te laat begonnen met de werving van redders.

Het provinciedomein komt op die manier voor de tweede keer in zeer korte tijd negatief in het nieuws. Enkele weken geleden was er nogal wat opschudding over een mogelijke sluiting van het openluchtzwembad in 2026. Dat leidde tot een ludiek protest op de Grote Markt van Diest. Uiteindelijk besliste de provincieraad toen om de sluiting voorlopig on hold te zetten en in overleg te gaan met alle stakeholders. In Diest blijven ze het protest tegen de sluiting echter warm houden. Volgende zondag, 1 mei, is er om 10.30 uur opnieuw een protestactie tegen de voorgenomen sluiting. Deze keer aan de ingang van het provinciedomein.

Geef een reactie