Kris Claes wordt nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka Vlaams-Brabant

Vanaf 1 maart 2022 zal Kris Claes de dagelijkse leiding van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant op zich nemen. Hij neemt hierbij de rol over van Peter Van Biesbroeck die na 13 jaar de fakkel overdraagt.

Kris Claes is al sinds 2019 lid van het Voka managementcomité, het overkoepelend orgaan boven de verschillende Voka afdelingen. Bij Voka KvK Limburg nam hij 8 jaar lang de rol van Directeur Belangenbehartiging en Talent op zich. Daarvoor was hij algemeen directeur bij Youth At Risk (YAR) Vlaanderen, een organisatie die hij in 2006 oprichtte. YAR Vlaanderen zet zich in voor de herintegratie van kwetsbare jongeren.

Kris Claes heeft vooral ervaring met het ondernemerschap in Limburg maar volgens de nieuwe gedelegeerd bestuurder stoppen de noden van ondernemers niet aan de provinciegrens. Het brede netwerk en de ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd zal hij ook kunnen inzetten ten behoeve van de Vlaams Brabantse ondernemers. Claes kijk er naar eigen zeggen naar uit om de uitdagingen specifiek aan deze regio beter te leren kennen en samen met het team van Voka Vlaams-Brabant de leden te ondersteunen.

Hij zal daar nauw moeten samen werken met voorzitter van de raad van bestuur van Voka KvK Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck. Zij ziet drie prioriteiten voor de nieuwe gedelegeerd bestuurder: de stem van Voka krachtiger maken voor de ondernemers, het verder uitbouwen van de regiowerking en daarbij de samenwerking tussen lokale besturen en de ondernemers in hun regio versterken en het ondersteunen van de leden bij verschillende actuele thema’s zoals groei, internationalisering, innovatie, duurzaamheid en digitalisering.

Geef een reactie