De Lijn organiseert geen feestvervoer in eindejaarsperiode

De Lijn organiseert dit jaar geen feestvervoer tijdens de eindejaarsperiode. Dat heeft te maken met de sluiting van de horeca om 23 uur en de beslissingen van verschillende lokale besturen om geen grote evenementen te organiseren. Dat laatste is overigens sedert gisteren ook erg moeilijk geworden.
In Leuven en in Limburg rijden de bussen volgens de vakantiedienstregeling. De Leuvense nachtbussen rijden tot 2.30 uur.

Er is wel een speciaal tarief geldig. Gedurende de jaarwisseling kunnen de reizigers gebruik maken van een oudejaarsticket, sms-oudejaarsticket of m-ticket oudejaarsnacht. Voor maar 4 euro maak je zoveel verplaatsingen als je wil. Deze tickets zijn geldig vanaf 31 december 2021 om 18 uur tot en met 1 januari 2022 om 23.59 uur, op alle bussen en trams van De Lijn (uitgezonderd de Limburgse snellijnen).

Het oudejaarsticket is te koop in de Lijnwinkels en in de ticketautomaten aan sommige haltes in de grotere steden.
Je kan ook een ticket aanschaffen door ‘EVENT’ te sms’en naar 4884 (4 euro + 0,15 euro mobiele operatorkost).
Een M-ticket oudejaarsnachtkan je aankopen door in te loggen op de website. Je moet je m-vervoerbewijs activeren voor je in het voertuig stapt. Via de app is dit ticket niet beschikbaar.

Geef een reactie