Nieuw luisterpad over dieren en planten in de buurt van de Halve Maan

De herfstvakantie is begonnen. Voor veel ouders is dat alweer een moment om op te zoek te gaan naar een creatieve invulling van de kroost. Vandaag kwam er een toffe en tegelijkertijd ook educatieve opportuniteit bij.

Door de corona-lockdown werden QR-wandelingen populair. Het team van het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek heeft een lus met luisterverhalen gecreëerd waarin ze zeven QR-codes combineren. Deelnemers ontdekken via de QR-code het leven van dieren en planten die voorkomen in het provinciedomein Halve Maan in Diest.

Gedeputeerde Ann Schevenels zakte speciaal voor de opening van het luisterpad af naar Diest.


Verhalen over dieren en planten uit de streek

Hoe werd de ijsvogel hemelsblauw? Waarom heeft het roodborstje een rode borst?
Op 7 plaatsen in het provinciedomein Halve Maan in Diest kan je op panelen QR-codes terug vinden. Zo kan je luisteren naar verhalen over dieren en planten. Deelnemers worden ook aangemoedigd om deze dieren en planten te spotten. Het is een toffe manier voor gezinnen met kinderen of in natuur geïnteresseerde tieners om op een leuke, interactieve en coronaveilige manier kennis maken met de dieren en planten in de buurt.

'Wie niet sterk is, moet slim zijn': het luisterverhaal van de winterkoning: paneel en QR-code

‘Wie niet sterk is, moet slim zijn’: het luisterverhaal van de winterkoning: paneel en QR-code

De verhalen, geschreven door Els Baars, werden geselecteerd uit het aanbod van www.natuurverhalen.nl
De Leuvense tekenaar Jacques Debroux leukte elk verhaal ook visueel op. De verhalen werden ingesproken door Lennaert Maes van “Lennaert en de Wespen”.

Aan de hand van een kaartje kan men het parcours afleggen.

Geef een reactie