Halloween rond de Maagdentoren

Twee jaar zit ze ocharme al opgesloten maar zaterdag mag de heks van de Maagdentoren eindelijk weer uitvliegen. Covid kan het arme mens niet gekregen hebben. Van isolatie en quarantaine kent ze ondertussen alles.

Niet alleen de heks zit overigens op hete kolen. Ook de vrijwilligers van het Maagdentorencomité slepen al de ganse week met potten en pannen, spinnenwebben en vreemde creaturen. Geen vleermuizen, die hebben ze nog een jaartje thuis gelaten. Blijkbaar geraken die beestjes niet door de covidcontrole. Niemand gaat hen overigens missen. De vuurspuwende dame, het vuurwerk en de heksendans garanderen voldoende spektakel. Voorzitter Leo Lemmens fluisterde ook iets over gaten in de muur van de toren maar meer wilde hij daar niet over kwijt.

Voor de bierliefhebbers is er ook een nieuwigheid. Nen heer van Zichem bestond tot nu toe enkel in een blonde versie. De vorige paar dagen dook er ook een bruine variant op en die blijkt nogal in de smaak te vallen.

Waarom hij en zijn team al die moeite eigenlijk doen, wilde wij nog weten van Leo Lemmens. “De drijfveer om dit evenement, het paaseieren werpen, de torenfeesten en de kersmarkt met spiegeltent te organiseren is simpelweg om een glimlach op ieders gezicht te toveren in deze en andere tijden”, antwoordde Leo. Veel schoner kunnen wij dat niet zeggen.

Uiteraard trekken we zaterdag 30 oktober allemaal naar de wei rond de Maagdentoren. Die is ondertussen voldoende opgedroogd, na de wateroverlast van juli. Door de maatregelen die het overlegcomité oplegde, is het event covidsafe. Je moet dus aantonen dat je gevaccineerd bent of je brengt een attest van genezing na covid of een recente negatieve PCR test mee. Deelnemers worden aan de twee ingangen van het event gecontroleerd.

je kan hier een paar foto’s van de editie 2019 bekijken.

Geef een reactie