Scherpenheuvelse Aiko Gommers is wereldkampioen pumptrack

Aiko Gommers uit Scherpenheuvel-Zichem heeft vandaag in Lissabon het wereldkampioenschap pumptrack op haar al imposante erelijst bijgeschreven. Aiko en haar zus Robyn zijn vaste klanten bij de jaarlijkse kampioenenviering. Ze mogen in Scherpenheuvel-Zichem alvast de categorie wereldkampioenen aanvullen met haar naam.

Pumptrack is een erg spectaculaire variant van de BMX. Pure kracht is minder belangrijk maar je hebt vooral behendigheid nodig in deze discipline. In het BMX-en vlotte het dit jaar ook iets minder voor Aiko Gommers. In het EK in eigen land werd ze pas 15de en op het WK voor junioren in het Nederlandse Papendal haalde ze de 8ste plek. Pumptrack ligt haar momenteel blijkbaar beter. Aiko won de kwalificatiereeksen in Brussel. Ze deed dat vandaag tegen haar eigen verwachtingen nog eens vlotjes over en pakte de gouden WK-medaille mee naar huis.

.

Geef een reactie