Geluidsarm vuurwerk gaat door tijdens kermis van Scherpenheuvel – andere randanimatie geschrapt

Op 24 juli is het zo ver. De plezantste kermis van het Hageland kan dit jaar opnieuw plaats vinden. Zowel in Scherpenheuvel als in Schoonderbuken mogen de foorkramers met volle bezetting uitpakken en ze mogen ook de volledige normale duurtijd van de kermis blijven staan.

Over de randanimatie was nog geen beslissing gevallen maar vandaag maakte burgemeester Manu Claes bekend dat ook het vuurwerk kan plaats vinden. Dat gebeurt op vrijdag 30 juli vanaf 22.30 uur op de parking van Den Egger. Het stadsbestuur opteert overigens voor geluidsarm vuurwerk. Scherpenheuvel-Zichem heeft het label van diervriendelijke gemeente en dat is een van de onderdelen van het charter. De kostprijs van zulk vuurwerk is hoger maar die meerprijs neemt het stadsbestuur zelf ten laste. Daarmee komt het bestuur de foorkramers financieel tegemoet. Zij hebben meer dan een jaar geen activiteiten mogen ontplooien.

Het vuurwerk is overigens de enige randanimatie die kan plaats vinden tijdens de kermis van 2021. Dat betekent dat er geen beertjesworp is en dat er ook geen optredens zijn op de kiosk voor de basiliek. Ook de cocktailbar van Lolands zal voor de tweede keer op rij niet doorgaan.

Tijdens het vuurwerk is het dragen van een mondmasker verplicht voor de toeschouwer. Dat is overigens iedere openingsdag ook zo op de site waar de kermis opgesteld staat. Enkel wie op een terras zit mag het mondmasker afdoen. Volgende vrijdag is er echter opnieuw overlegcomité. De bevoegde ministers evalueren daar alle nog resterende maatregelen, inbegrepen de mondmaskerverplichting.

Geef een reactie