Stelplaya wordt een springplank voor talent in Leuven

De vroegere werkplaats van De Lijn in Kessel lo werd de laatste paar jaren omgevormd tot Stelplaats, een trendy site waar vooral de jeugd een pleisterplaats vindt. Je vindt er een bar, een restaurant, een nachtclub, een zeefdrukatelier, een residentie- en presentatieplek voor beeldende kunstenaars, een skatepark, repetitieruimtes voor muzikanten, een hout- en metaalbewerkingsatelier, een fietsenmaker en een sportclub. Daarnaast vinden in Stelplaats heel wat losse evenementen plaats.

Van 30 juni tot en met 27 augustus pakt Stelplaats uit met Stelplaya: een volle zomerprogrammatie die elke woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14 en 22 uur zal plaatsvinden.

Springplank voor talent

Er zijn wekelijks terugkerende activiteiten waarbij Stelplaats het kader schept en jongeren zelf de invulling doen. Zij krijgen ondersteuning van de jeugdwerkers in Stelplaats om tot een aantrekkelijke combinatie aan activiteiten te komen. Op deze manier is er een aantrekkelijk aanbod voor jongeren én zij krijgen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten binnen het concept Stelplaya. Stelplaats wordt tijdens Stelplaya een ‘springplank voor talent’ en is een stevige impuls voor de creatieve en muzikale scene in Leuven.

Pizza, musica en een vol programma

Elke woensdag zijn er afwisselend live concerten en DJ-sets waar jong Leuvens talent zich kan uitleven. Donderdagen zitten er Leuvense muziekcollectieven aan de draaitafel en kiezen zij de hele dag de beste muziek uit. Jeugd met culinair talent kan de zelfgebouwde leem oven bemannen om iedereen te voorzien van home made pizza’s. Op vrijdagen halen jonge amateurchefs hun kookkunsten uit de kast tijdens ‘Stelplat’. Zij maken voor 40 gasten een verrukkelijke maaltijd op het Stelplaats-terras. Ook gevestigde horeca-waarden als Bar Stan en Florida zullen twee keer komen koken voor de aanwezige gasten. Bovendien zullen de roots van het eten op de borden en de muziek in de oren altijd op elkaar afgestemd zijn tijdens dit culinaire topmoment.

Voor wie op zoek is naar een sportief of cultureel shot, is er een petanquebaan, spikebal en pingpongtafel beschikbaar. Er is ook een tweewekelijkse expo rond fotografie, beeldende kunst en ander kunstig talent.

Het programma van Stelplaya vindt je hier: https://stelplaats.be/agenda

One comment

Geef een reactie