Aarschot breidt blauwe zone uit en verlengt tegelijkertijd gratis parkeertijd

Het stadsbestuur van Aarschot breidt de zone voor parkeren met een beperkte parkeertijd uit maar tegelijkertijd verlengen ze de tijd dat je in die zone gratis je auto kan achter laten.

Blauwe zone in parking Demervallei wordt groter

De meest opvallen ingreep komt er op de parking Demervallei in Aarschot. Die is opgedeeld in een blauwe zone, waar je dus je parkeerkaart moet gebruiken, en een zone waar je zonder parkeerkaart en zonder maximum duurtijd, gratis kan blijven staan. De blauwe zone breidt op die site uit met zes rijen. Op het andere gedeelte van de parking kan je onbeperkt gratis blijven parkeren. Je kan de nieuwe situatie bekijken op het plannetje onderaan dit artikel.

Tegelijkertijd kan je in die uitgebreide blauwe zone voortaan geen twee maar drie uur gratis parkeren.

Centrum Rillaar wordt blauwe zone

In het grootste gedeelte van de binnenstad van Aarschot en in bepaalde delen van Rillaar wordt dezelfde maatregel ingevoerd. In Rillaar-centrum wordt de nieuwe maatregel ingevoerd op de Diestsesteenweg, tussen het Kapelleke en de Blankestraat, in de Blankestraat zelf, op de kortparkeerplaatsen in Ebdries en op de parking
aan de Tieltseweg aan de achterkant van de kerk.

Een opvallende uitzondering is de parking aan Cristal Monopole en het industrieterrein van Aarschot. Die vallen allebei buiten de nieuwe regeling. De maximum parkeertijd van vier uur blijft daar gelden.

Volgens schepen van Economie Bert Van der Auwera is de maatregel bedoeld om voor meer circulatie op de parking te zorgen. Het stadsbestuur wil op die manier meer bezoekers aantrekken die dicht bij het centrum kunnen parkeren als ze de handels- en horecazaken bezoeken. Bewonerskaarten, werknemerskaarten en zorgverstrekkerskaarten zijn niet geldig zijn in de blauwe zone op Parking Centrum.

Sensibiliseringsperiode

De nieuwe regeling start op donderdag 1 juli. Tussen 9 en 18 uur, behalve op zon- en feestdagen, moet je in de genoemde zones je parkeerkaart gebruiken om drie uur gratis te parkeren. Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten zal parkeerbeheerder Streeteo in de eerste periode sensibiliseren in plaats van meteen te verbaliseren. Ze zullen parkeerders via een brief achter de ruitenwisser wijzen op de nieuwe situatie. Naast de officiële signalisatie – zoals verkeersborden, wegmarkeringen en blauwe betonblokken – komen er stoepborden bij het binnenrijden van de nieuwe blauwe zone. Er komen ook banners aan de voetgangersdoorsteken om bezoekers bijkomend te informeren over de nieuwe maatregel.

One comment

  • marcel pulles

    Dank voor boete wegens niet leggen parkeerschijf op Elisabeth ik zal u stad niet meer vergeten en niet meer bezoeken wat wint u?
    een Nederlander die zijn auto netjes wegzette zonder hele duidelijke borden in de nabijheid

Geef een reactie