Kans stijgt dat kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken zullen doorgaan

Absolute zekerheid is er nog niet maar de kans dat de kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken zullen doorgaan stijgt. Dat bevestigde burgemeester Manu Claes tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 24 juni. 

Het gemeentebestuur had diezelfde dag de tekst van het koninklijk besluit ontvangen. Daaruit zou blijken dat eenrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen slechts moeten voor evenementen vanaf 5000 deelnemers. Dat aantal halen geen van beide kermissen. 

Als die maatregelen niet moeten gehandhaafd worden scheelt dat een stevige slok op de borrel. De controle van de in- en uitgangen zou een zeer zware inzet van vrijwilligers en personeel gevergd hebben die nauwelijks haalbaar is. Dat moet dus niet langer. 

Wat wel nog moet is het dragen van een mondmasker. Die maatregel blijft gehandhaafd tijdens de maanden juli en augustus en zeker op de kermis zullen veel mensen samenkomen. De attracties moeten ook infrastructuur voorzien zodat bezoekers hun handen kunnen desinfecteren en ze moeten alle maatregelen duidelijk afficheren aan hun attractie. 

Verder blijft social distancing een noodzaak. 

Er is ondertussen overleg geweest met de foorkramers. Als de situatie gunstig blijft verlopen zullen de twee kermissen gedurende hun normale duurtijd plaats vinden. In Scherpenheuvel is dat van 24 juli 2021 tot en met 2 augustus 2021. 

Het bestuur wacht nog op de FAQ die vanuit het kabinet van binnenlandse zaken wordt verstuurd. Als die alle aannames bevestigt kan volgende week de beslissing vallen dat de kermissen zeker zullen plaats vinden.

Vanuit de oppositie kwam nadrukkelijk de vraag om snel met de horeca te communiceren. Burgemeester Claes bevestigde dat dit zal gebeuren.

Geef een reactie