Ere-directeur van St.-Jan Berchmanscollege in Diest – Benjamin Sterckx – is overleden

Eerwaarde Heer Benjamin Sterckx is in de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag overleden in het RVT Ster der Zee in Scherpenheuvel.

Benjamin Sterckx werd geboren in Geel op 18 oktober 1927 en priester gewijd op 20 december 1953. Ben Sterckx was leraar klassieke talen (1957-1975) en later ook directeur (1975-1988) in het Sint-Jan Berchmanscollege in Diest. Hij was er ook proost van jeugdbeweging KSA. Op 31 januari 1992 werd hij nog tot pastoor van Waanrode benoemd. Op dat ogenblik was hij 65 jaar en kon Benjamin Sterckx eigenlijk genieten van een welverdiend pensioen. Toch wilde hij nog ten dienste staan van de parochie Waanrode, waar hij sinds 1963 als zondagsonderpastoor werkte.

Tijdens zijn ambtsperiode in Waanrode, die duurde tot 31 augustus 2000 en die hij de schoonste jaren van zijn leven noemde, werden ondermeer de verwarming en de elektriciteit van de kerk volledig vernieuwd en de kerktoren gerenoveerd. Er kwamen nieuwe trappen aan de ingangen, waardoor de kerk toegankelijk werd voor rolstoelgebruikers. Ben Sterckx paste de liturgie aan en startte de voorbereidingen naar een pastoorsarme kerk. Pastoor Sterckx gaat vooral de geschiedenis van Waanrode in als de bouwer van een nieuwe vrije basisschool tijdens het schooljaar 1996-1997. Voor al zijn verdiensten kreeg hij in 1999 de titel ‘Ereburger van Waanrode’

Na zijn ambstperiode in Waanrode verbleef EH Ben Sterckx in Scherpenheuvel waar hij meewerkend priester was. Hij stond er vooral ten dienste van de bedevaart. In 2018 vierde hij daar zijn 65-jarig priesterjubileum. Je kan hier een paar foto’s van die plechtigheid bekijken.

Zijn uitvaart vindt in beperkte kring plaats op donderdag 8 april in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel.
Condoleren kan via: http://www.vandelaer.be/C_Sterckx_Benjamin.html

Geef een reactie