Defensie zet para-junior stage in Schaffen opnieuw op de agenda

Bangelijk goed nieuws van het TRGC para in Schaffen. Vorig jaar moest defensie de para-junior stage nog schrappen omwille van covid-19. In Schaffen doen ze er echter alles aan om die zeer populaire opleiding dit jaar wel te laten doorgaan.

De stage vindt in principe plaats van 19 tot 30 juli 2021. De inschrijvingen gaan open op 15 maart 2021. Wel even de site van defensie in het oog houden: http://www.mil.be. De inschrijvingspagina wordt meestal pas online gezet op de dag dat de inschrijvingen effectief open gaan.

Je kan hier een knap promofilmpje bekijken voor de stage

De voorwaarden om te kunnen deelnemen staan momenteel nog niet online maar we gaan er van uit dat die niet anders zijn dan vorige jaren. Om in te schrijven moet je tussen 16 en 18 jaar zijn. Je moet slagen voor een reeks fysieke proeven en je moet medisch geschikt zijn.

Defensie selecteert daarna een groep van ongeveer 60 Nederlandstalige en 60 Franstalige kandidaten. Die mogen aan een opleiding van 2 weken beginnen.

Pittige training verdient beloning

De grondtraining is best pittig en vergelijkbaar met wat de para’s zelf moeten uitvoeren. Dat moet ook. De veiligheid primeert. De beloning voor de deelnemers is navenant. Afhankelijk van de meteo maken ze tot 4 sprongen uit de ballon. Die hangt op 300 meter hoogte.

Naast valschermspringen krijgen de deelnemers een uitdagend maar tof pakket activiteiten aangeboden. In 2019 gingen onder ze meer gevechtszwemmen en ze deden een oriëntatieloop. De groep blijft een ganse week in de kazerne en kan enkel tijdens het weekend naar huis. De para-juniors in spe leven in een typisch militaire sfeer. Ze staan vaak vroeg op en krijgen tucht en discipline ingelepeld.

Aan het einde van de opleiding volgt een parade en krijgen de para-juniors hun brevet uitgereikt! Dat bevet kan een toegangspoort zijn voor een job bij defensie.
Je vindt alle vacatures bij defensie op deze website: https://www.mil.be/nl/werken-bij-defensie-geen-job-wel-een-missie/#

Geef een reactie