C-130 met staartnummer CH-01 krijgt unieke beschildering

De C-130 Hercules gaat dit jaar uit dienst. Aan de reacties op de sociale media te zien gaan veel mensen de trouwe brompot van defensie missen. Anderzijds is zijn imposante vervanger, de A400M, natuurlijk een attractie apart.

Defensie wil de bemanningen, technici en ondersteunend personeel van het 20ste smaldeel van de 15de Wing Luchttransport in Melsbroek bedanken voor een halve eeuw professionele ondersteuning. Het toestel met staartnummer CH-01 kreeg voor zijn laatste vluchten boven het Hageland een aangepaste unieke beschildering.

Op de staart staat het embleem van het 20ste en 21ste smaldeel, de siouxkop. Op de romp staat het woord TENACITY, Engels voor volharding. Daarmee is vijftig jaar militaire luchtvaartgeschiedenis in een woord samengevat.

De beschildering is niet louter symbolisch aangebracht. Blijkbaar wil defensie het toestel inzetten voor een farewell fly-over. Meer details zijn daar voorlopig niet over bekend.

Geef een reactie