Vrijwilligers gevraagd voor WK wielrennen in Leuven


Het WK wielrennen wordt in september in Vlaanderen georganiseerd. De finish van de wegritten ligt in Leuven. Om die organisatie in goede banen te kunnen leiden hebben de organisatoren een pak vrijwilligers nodig. Je kan je vanaf nu kandidaat stellen op de officiële website van het WK. Je kan onder meer helpen als seingever, steward, medewerker aan een bevoorrading of het onthaal.

Het wereldkampioenschap vindt plaats van 24 tot en met 26 september 2021. In principe zullen dan al heel wat mensen, misschien wel iedereen, gevaccineerd zijn. met een beetje geluk kan Leuven er dus een geweldig wielerfeestje van maken.

De kalender ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 24 september 2021: Junioren vrouwen wegrit en U23 mannen Wegrit
  • Zaterdag 25 september 2021: Junioren mannen wegrit en Elite vrouwen wegrit
  • Zondag 26 september 2021: Elite mannen

De meeste wegritten starten in Antwerpen. Enkel de junioren vrouwen en mannen rijden de plaatselijke rondes.
Na een passage door Mechelen en enkele WK-dorpen rijden de wielrenners naar Leuven. Het lokale parcours bestaat uit een stadslus van ongeveer 15 kilometer in Leuven en een Flandrienlus in de Druivenstreek. Die plaatselijke rondjes worden door heel wat wielerkenners als bijzonder pittig omschreven. Geen kilometerslange beklimmingen zoals tijdens het WK van vorig jaar maar een echt parcours voor sterke Flandriens met nijdige steile hellingen.

  • Junioren vrouwen wegrit: 5 lokale rondes in Leuven, in totaal 73,7 km
  • U23 mannen wegrit: 3 lokale rondes in Leuven, in totaal 162,6 km
  • Junioren mannen wegrit: 8 lokale rondes in Leuven, in totaal 119,4 km
  • Elite vrouwen wegrit: 3 lokale rondes in Leuven, in totaal 157,7 km
  • Elite mannen wegrit: 8 lokale rondes in Leuven, in totaal 267,7 km

De juniores mannen en vrouwen rijden de aanloopstrook van Antwerpen naar Leuven niet. Zij rijden enkel de lokale ronde. (rood op het plannetje). De vrouwen rijden 5 ronden over een totale afstand van 73,7 kilometer en 624 hoogte meters. De mannen rijden 8 ronden over een afstand van 119,4 kilometer en 995 hoogtemeters.

De U23 mannen rijden beiden de aanloopstrook vanuit Antwerpen. Zij rijden 1,5 x lokaal circuit Leuven, 1 x Flandrien circuit en 2,5 x lokaal circuit Leuven. In totaal is dat 162,6 kilometer en 1,049 hoogtemeters. Er is geen aparte wedstrijd voor de categorie U23 bij de vrouwen.

De elite vrouwen en de elite mannen rijden uiteraard wel de aanloopstrook vanuit Antwerpen. Na de passage in leuven rijden de vrouwen 1,5 x lokaal circuit Leuven, 1 x Flandrien circuit en 2,5 x lokaal circuit Leuven. dat is goed voor 157,7 kilometer en 1,047 hoogtemeters. De mannen rijden, na de aanloopstrook, 1,5 x lokaal circuit Leuven, 1 x Flandrien circuit, 4x lokaal Circuit Leuven, 1x Flandrien circuit en 2,5 x lokaal circuit Leuven. Zij krijgen 267,7 kilometer voor de kiezen met 2,562 hoogtemeters.

Geef een reactie