Ella Van Kerkhoven uit Bekkevoort sluit opnieuw aan bij de Red Flames

Bekkevoort is een vruchtbare voedingsbodem voor toppers in het voetbal. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen hebben ze in de gemeente van burgemeester Hans Vandenberg een international. Eentje daarvan revalideert voorlopig van een reeks vervelende fysieke problemen. De andere lag zes maanden op de kinetafel maar staat nu weer volop in de schijnwerpers.

Op naar de absolute top

Ella Van Kerkhoven debuteerde als verdedigster bij een gemend team in Bekkevoort. Ze zou daar vier jaar spelen. Ella schoolde zich om en ging in de spits van de aanval spelen. Ze werd opgemerkt door Oud-Heverlee Leuven waar ze 3 jaar zou blijven. Leuven staat bekend als een goede opleidingsploeg in het vrouwenvoetbal. Het zeer fysieke spel en de intensiteit waarmee Van Kerkhoven voetbalt maakte haar tot een erg moeilijk te verdedigen tegenspeelster. Dat opende de deuren bij de absolute top in het Belgische vrouwenvoetbal. RSC Anderlecht Women schoof Ella een contract voor de neus. Ze speelde vier jaar bij de recordkampioen en werd ook lid van de Red Flames. In 2019 werd Ella Van Kerkhoven topschutter in de Belgische competitie en haar team RSCA Women werd kampioen.

Internazionale

In Italië startte voetbalgrootmacht Inter Milaan een vrouwenploeg op. Een ploeg met die reputatie doet dat niet zonder ambitie. In het eerste seizoen 2018-2019 werd het nagelnieuwe vrouwenteam meteen kampioen in de Serie B. De promotie naar de Serie A maakte versterking noodzakelijk. Internazionale kwam aankloppen in Bekkevoort en Ella Van Kerkhoven realiseerde haar droomtransfer naar een absolute topclub in Europa.

In haar debuutwedstrijd tegen Verona scoorde Ella meteen maar daarna kreeg ze met een reeks blessures af te rekenen. De intensiteit in Italië is een pak hoger en dat had impact op de fysieke beschikbaarheid van de spits. Na zes maanden gesukkel werd Van Kerkhoven uiteindelijk geopereerd. Tijdens haar revalidatie besloot ze om terug te keren naar België waar ze tekende voor KAA Gent Ladies, een team dat op een onderbouwde manier investeert in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.

In competitie met de gouden schoen

Ella Van Kerkhoven draait weer volop mee en dat is voldoende reden voor bondscoach Ives Serneels om haar weer op te roepen voor de Red Flames. Daar moet ze de competitie aangaan met gouden schoen Tine De Caigny. Dat 23-jarig talent kreeg haar kans in de spits bij RSCA Women nadat Ella naar Italië verkaste. Door de langdurige kwetsuur van Ella Van kerkhoven zou Tine de Caigny ook haar plaats bij de Red Flames overnemen. Dat wordt dus een boeiende tweestrijd. De Red Flames zijn momenteel de nummer 17 van de wereld. Donderdagavond spelen ze in het Koning Boudewijnstadion tegen Nederland, de huidige nummer 2 wereldwijd. Zondag trekken de Flames naar Duitsland en die staan op de vierde plaats in de ranking van de FIFA.

King Henry revalideert maar een transfer is een reële optie

Ook bij de Rode Duivels staat een voetballer uit Bekkevoort op het lijstje. Doelman van RSC Anderlecht Hendrik Van Crombrugge wist zich de vorige twee jaar op te werken op alle fronten. Hij werd titularis en kapitein van de ploeg bij paars-wit en versierde zijn selectie voor de nationale ploeg. In december werd bij King Henry een rugkwetsuur vast gesteld. De medische staf van Anderlecht besloot om geen risico’s te nemen en ging voor een operatie. De kapitein revalideert momenteel in Neerpede en wordt in april weer terug tussen de palen verwacht. Of straffe Hendrik daarna nog lang in Bekkevoort zal blijven is zeer de vraag. De gespecialiseerde website Transfermarkt valideert de waarde van de doelman op 6,5 miljoen. Dat is een bedrag dat ze bij RSCA graag zullen zien binnenkomen. De ploeg heeft met Timon Wellenreuther en de nog erg jonge Bart Verbruggen voldoende opvolgers klaar staan. Hendrik Van Crombrugge heeft nog een contract tot 2025 bij RSC Anderlecht. dat drijft uiteraard de prijs alleen maar op. RSC Anderlecht zal Van Crombrugge enkel naar het buitenland laten vertrekken om geen rechtstreekse concurrent te versterken. De kans dat Bekkevoort volgend jaar een international minder heeft is dan ook reëel.

Geef een reactie