Vanaf woensdag 17 februari kan je weer een ijsje consumeren in de Lekdreef in Averbode

De stevige winterprik die we vorige week te verwerken kregen, lijkt achter de rug. Vanaf volgende vrijdag voorspellen diverse meteostations lentefrisse temperaturen rond 15°. Voor veel mensen zal dat allicht een uitnodiging zijn om het weekend buiten door te brengen. Er werd de vorige maanden al urenlang gewandeld en gefietst en dat zal met dat mooie weer niet anders zijn.

Wandelknooppunt 100 in de buurt van de abdij heeft ondertussen een stevig imago bij wandelaars. Burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes en burgemeester van Tessenderlo Fons Verwimp hebben afgesproken dat ook de ijskarren in de Lekdreef weer aan de slag kunnen. Vanaf woensdag 17 februari kunnen zij zich weer opstellen op de afgebakende plaatsen.

Regels in het kader van covid-19 blijven van kracht

Die indeling werd vorig jaar aangepast om meer coronaproof te kunnen werken. De ijskarren staan niet meer geschrankt tegenover mekaar. Ze staan allemaal aan dezelfde kant van de dreef op het grondgebied van Tessenderlo. Aan iedere kar komen nadars om het éénrichtingsverkeer af te dwingen. Wie aanschuift voor een ijsje en ouder is dan 12 jaar, moet een mondmasker dragen. In de rij is 1,5 meter afstand verplicht.

Fietsers moeten verplicht afstappen in de Lekdreef. Wandelaars krijgen het advies om een mondmasker te dragen als het te druk is in de buurt van de ijskarren. De politie zal regelmatig passeren om toezicht te houden op de regels.

Geef een reactie