Leuvens vaccinatiecentrum start vrijdag op met amper 200 inentingen

Vorige maandag werden de eerste vaccins in het Leuvens vaccinatiecentrum in de Brabanthal geleverd. Vanaf vrijdag kunnen ze daar starten met vaccineren.

Vlaanderen heeft een eerste lading vaccins toegekend aan de 95 vaccinatiecentra. Voor Leuven werden er 40 flesjes AstraZeneca geleverd, te plaatsen in de volgende twee weken. Vrijdag 19 februari worden er 200 inentingen geplaatst. De volgende 200 inentingen volgen op dinsdag 23 februari. Dit werd zo beslist in samenspraak met de eerstelijnszone. De eerste vaccinaties geeft het centrum de kans om alles op punt te zetten tegen het moment dat ze een versnelling hoger mogen schakelen. De eerstelijnszone Leuven zal, in samenwerking met huisartsenkring Khobra en andere partnerorganisaties, zelf de lijsten van zorg- en hulpverleners opstellen die voor de eerste vaccinatiedag in aanmerking komen. De eerstvolgende weken zullen deze ook gehanteerd worden als reservelijsten. Zij zijn de eerste groep die volgens de planning van de federale overheid gevaccineerd wordt. Afhankelijk van de timing van de vaccinatieleveringen, en het type vaccins dat geleverd wordt, start in maart de vaccinatie bij de 65-plussers.

De stad en de eerstelijnszone, bestaande uit vertegenwoordiging van gezondheidszorg, de welzijnssector, lokale besturen en personen met een zorg- en ondersteuningsnood, coördineren samen de opstart van het vaccinatiecentrum. Daarbij kan ook uitgebreid beroep gedaan worden op de expertise van apothekers, huisartsen, UZ Leuven en Heilig Hartziekenhuis.

Geef een reactie