Taekwondoschool Keumgang Diest verkast naar eigen infrastructuur in karteria

De erg succesvolle Taekwondoschool Keumgang uit Diest anticipeert op de toekomstige afbraak van het zwembad in Diest. Keumgang gebruikt de sportzaal boven het zwembad en dreigt dus zijn trainings- en wedstrijdinfrastructuur te verliezen. Daarom verhuist de club nog dit jaar naar een eigen taekwondozaal, een eigen Keumgang Dojang dus. Dojang is het Koreaans voor trainingszaal.

Keumgang kan terugkijken op een zeer lange en erg succesvolle geschiedenis in de zaal boven het zwembad. Dat leverde meer dan honderd Belgische kampioenen en vier Europese titels op. Met de ontwikkeling van een eigen infrastructuur kan dat uitstekende rapport kan nog aangesterkt worden.

Keumgang ging daarvoor samen zitten met afgevaardigd bestuurder van Karteria Geert Henckens. Karteria gebruikt deze moeilijke tijden om ook zijn eigen infrastructuur volledig te herdenken. Geert Henkens kondigde eerder al aan de heet centrum investeert in de aanleg van negen padelterreinen. Die komen in eerste instantie buiten maar alles wordt nu al voorzien om de die terreinen op termijn volledig te overkappen.

De nieuwe vechtsportzaal waar Keumgang gebruik van zal maken komt in de huidige fitnessruimte van het complex. Die zaal wordt speciaal uitgerust voor taekwondotrainingen. Met bijna 700 m² zal dit één van de grootste taekwondozalen van België zijn, de ambitie is ook om één van de mooiste in Europa te worden. De infrastructuur zou in mei of juni moeten klaar zijn.

De Keumgang Dojang zal alle mogelijkheden bieden om de Diestse atleten professioneel te begeleiden en op een optimale manier naar de Europese top te brengen. Volgens sparringtrainer Jelle Vicca kan de club met een eigen trainingszaal andere teams uit België en andere Europese toplanden uitnodigen voor stages, toernooien of testmatchen. Dat zal de club nog naar een hoger niveau brengen.

Om een eigen taekwondozaal in te richten is geld nodig. Keumgang is vorige week gestart met een online crowdfunding via www.keumgang2021.be. Bijdragen starten al vanaf 25 euro. De club zoekt ook nog vrijwilligers die kunnen helpen met de inrichting.

Na de coronacrisis hoopt Taekwondoschool Keumgang om de nieuwe trainingszaal aan alle Diestenaren en streekgenoten officieel voor te stellen. Er volgt dan nog een grote opening waar iedereen is uitgenodigd voor initiaties en demonstraties bij te wonen.

Geef een reactie