Team Leuven plaatst beweegbanken op Strava

In Diest staat sinds kort een beweegbank in het parkje achter het zwembad. In Leuven en de deelgemeenten staan er ondertussen al tien. In februari daagt de stad haar inwoners uit om ermee aan de slag te gaan via de app Strava. Wie meedoet aan de fotowedstrijd op sociale media maakt bovendien kans op een leuke prijs.

Leuven is Europese sporthoofdstad en een van de objectieven is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen. Aan de beweegbanken kan je een cardiotraining combineren met kracht-, stabiliteits- en lenigheidsoefeningen en dat op elk niveau.  Schepen van Sport Johan Geleyns legt uit dat Leuven een club heeft aangemaakt op de gratis applicatie Strava. Wie aan de challenges wil meedoen, kan zich op de app aanmelden bij de club ‘TeamLeuven’.

Nieuwe challenges

Doorheen 2021 komen er verschillende nieuwe challenges voor de clubleden. Ondertussen zijn er al meer dan 1.500 mensen aangemeld en dat aantal mag zeker blijven groeien. De eerste challenge was de digitale Eindejaarscorrida, waarbij 1.267 deelnemers op zeven dagen tijd samen maar liefst 41.656,3 km liepen.”

Een tweede challenge daagde Leuvenaars uit om in één week zoveel mogelijk hoogtemeters te lopen. Ook die uitdaging was een groot succes. Twee leden van TeamLeuven verbraken zelfs het Belgische record ‘Everesting’. Daarbij proberen sporters op eenzelfde helling hetzelfde aantal hoogtemeters te halen als de Mount Everest hoog is: 8.848 meter. Met een toptijd van 15 uur en 36 minuten verbeterden de twee het oude Belgische record met 51 minuten!

De derde uitdaging loopt nog heel de maand februari en zet de beweegbanken in de kijker. De stad deelde via ‘TeamLeuven’ op Strava al verschillende wandel- en looproutes langs één of meerdere beweegbanken. Die routes vormen beweeglinten door de stad. Heel toegankelijk om uit te proberen en kennis te maken met alle mogelijkheden van de beweegbanken.

Fotowedstrijd

Bij deze derde challenge hoort ook een fotowedstrijd met leuke prijzen. Op de Facebook- en Instagramaccounts post Tofsport elke drie dagen een foto van een locatie waar een nieuwe beweegbank in de buurt staat. Je kan op zoek gaan naar de beweegbank en daar een foto voor, tijdens of na je sportsessie maken. Als je de foto deelt met de sportdienst via Facebook, Instagram of tofsport@leuven.be maak je kans op een leuke prijs!

Geef een reactie