Provincie Vlaams-Brabant verbiedt schaatsen in provinciedomeinen

Schaatsen of niet schaatsen, er was al heel wat over te doen vandaag. De provincie Vlaams-Brabant kondigt nu een schaatsverbod af op de vijvers van haar provinciedomeinen in Diest, Zoutleeuw, Kessel-Lo en Huizingen.

Volgens Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen is schaatsen op zich wel coronaproof, maar als veel mensen op het ijs samenkomen, krijg je een samenscholing. Dat willen we in deze coronatijd vermijden. Bovendien is schaatsen op een aantal vijvers gevaarlijk, volgens de gedeputeerde.

De veiligheid van de schaatsers is niet gegarandeerd. Niet alle vijvers zijn immers oppervlakten met stilstaand water. Een aantal vijvers wordt gevoed door bronnen. Dat zorgt er voor dat er niet zichtbare wakke plekken in de ijslaag zijn, die niet met het blote oog te zien zijn. Er is dus altijd een kans dat men door het ijs zakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.