Beiaard speelt Hard Times maar ook de rest van het lijstje is bekend

De cultuurraad en de Diestse beiaardier Wim Van den Broeck hebben de voorbije weken gepolst naar de muzikale voorkeur van de inwoners van de stad. Dat deden ze niet zomaar. Wim Van den Broeck wilde de zes populairste nummers programmeren zodat die elk gedurende een ongeveer zes weken door het zwerk zouden klinken.

De selectie is ondertussen afgesloten en sedert gisteren kan je al naar de absolute nummer 1 luisteren. Dat is er eentje uit eigen stad. Hard Times van The Scabs blijft tot 21 maart door de galmgaten van Sint-Sulpitius denderen.

Het lijstje van wat daarna volgt ligt ook vast:

  • van 22 maart tot 2 mei: Diest, uw stad
  • van 3 mei tot 13 Juni : Mars van de Para’s
  • van 14 juni tot 25 juli: Blinding Lights
  • van 26 juli tot 5 augustus: Piano man
  • van 6 aug tot 18 oktober: Bohemian Rhapsody

Voorzitter van de cultuurraad Pieter Claes geeft nog een tip mee. Je kan de beiaard het duidelijkst horen op de plek waar je de Mosterdpot het beste kan zien. De mosterdpot is de bijnaam van de toren waar de beiaard in hangt. Hij noemt ook een paar plaatsen: de Guido Gezellestraat ter hoogte van restaurant ‘In de Beiaard’, aan de Proosdij, het Dambord of in park Cerckel.

Geef een reactie