Kwartetspel moet kinderen bewust maken van dierenwelzijn

De provincie Vlaams-Brabant brengt een kwartetspel over dierenwelzijn uit voor scholen. Op die manier leren kinderen spelenderwijs bewust omgaan met dieren.

Volgens gedeputeerde voor dierenwelzijn Bart Nevens zijn huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van veel families. Kinderen vragen vaak om een huisdier te houden en met dit kwartetspel wil de provincie hen bewust maken van alles wat komt kijken bij de verzorging van een dier. Vragen als hoeveel tijd, geld en ruimte kost een dier komen aan bod.  Bij de provincie willen ze zo voorkomen dat er te lichtzinnig dieren in huis worden gehaald.

Het spel is bedoeld voor kinderen uit het 4de tot het 6de leerjaar van de Vlaams-Brabantse scholen.
De schoolomgeving is volgens gedeputeerde Nevens ideaal om kinderen op een speelse wijze kennis te laten maken met deze informatie. Het leuke kwartetspel kan door de basisscholen eenvoudig via de website van de provincie Vlaams-Brabant worden aangevraagd.
De provincie Vlaams-Brabant voert een breed dierenwelzijnsbeleid waarbij vooral wordt ingezet op preventie en sensibilisering. Ze werkt verder ook aan de professionalisering van de sector van het dierenwelzijn.
Zo ondersteunt ze de gemeenten bij de uitwerking van hun beleid en helpt ze dierenasielen financieel om hun werking te optimaliseren.
Er is ook een nieuw en strenger label ‘Diervriendelijke gemeente’ ingevoerd dat intussen door meer dan de helft van de Vlaams-Brabantse gemeenten verdiend werd.

Meer informatie over dierenwelzijn vind je ook op www.dierenwelzijnindeklas.be

Geef een reactie