Gemeenteraadsleden ruimen zwerfvuil samen met Guy Swinnen

Thomas De Groote werd in 2017 uitgedaagd om gedurende tien minuten zwerfvuil te ruimen. Het zouden tien minuten worden die de man zijn leven veranderden. Thomas besloot om River Cleanup te starten. Dat is een beweging van vrijwilligers die zich engageren om zwerfvuil te ruimen op een deel van een waterloop.

Ieder jaar komt 8.000.000.000 kilogram zwerfvuil terecht in onze oceanen en liefst 80% hiervan komt er terecht via rivieren.

River Cleanup kreeg snel volgers over gans de wereld. In 2018 gingen ongeveer 10.000 mensen in 60 steden aan de slag langs de Rijn. In 2019 sloten meer dan 40.000 mensen zich aan bij de beweging. Ze ruimden zwerfvuil op en langs 10 rivieren in Europa en Azië.

In België is er elke eerste zondag van de maand een River Sunday. Je kan dan afspreken met vrienden om een stukje waterloop wat schoner te maken. Gisteren, zondag 7 februari, werd het een koude en kletsnatte opruimingsactie. Dat schrok zanger Guy Swinnen echter niet af om toch het Webbekoms Broek in te trekken. Dat moest hij overigens niet alleen doen. Gemeenteraadsleden Miet Dirix en Carina Jankowski stapten mee door de sneeuw.

De volgende River Cleanup is op zondag 7 maart.
Je vindt alle informatie op www.river-cleanup.org/nl/river-sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.