Na covid-rollercoaster wint ’t Scholeke Wersbeek nu prijs voor strategie tegen pesten

Veel scholen besteden de volgende dagen aandacht aan pestgedrag en hoe ze daar komaf kunnen mee maken. Die acties kaderen in de “Week tegen pesten” die vorige vrijdag startte.

In Wersbeek, deelgemeente van Bekkevoort, zullen ze dat met extra veel motivatie doen. De school ging de laatste twee weken door een stevige rollercoaster na de uitbraak van covid-19. Daardoor moest de school sluiten en zaten meer dan 2000 mensen in Bekkevoort en omgeving een paar dagen in quarantaine.

Vorige vrijdag werd de school dan weer beloond voor haar efficiënte strategie tegen pesten. ’t Scholeke Wersbeek werd tweede in een evaluatie die door Tumult en het Vlaams Netwerk “Kies Kleur tegen Pesten” wordt georganiseerd. Die tweede plaats leverde het team van ’t Scholeke 500 euro op.

’t Scholeke volgt de zeer hoog aangeschreven Finse Kiva-methodiek. In die methodiek worden niet alleen de leerlingen en de leraars meegenomen. Ook de ouders en de buitenschoolse opvang worden betrokken. Het schoolteam laat zich bijstaan door externe partners: het CLB, Tenz, andere KiVa-scholen, de gemeente, de BKO en de politiezone Hageland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.