Museum44 in Meensel-Kiezegem sluit aan bij MuseumPass

Museum44 in Meensel-Kiezegem is toegetreden tot het systeem van MuseumPass. Een MuseumPass kost 59 euro. Het lidmaatschap geeft je recht om een jaar lang meer dan 190 musea in België te bezoeken.

Museum44 Meensel-Kiezegem

Museum44 vertelt het verhaal van de razzia’s op 1 en 11 augustus 1944 in Meensel-Kiezegem. Net voor de bevrijding worden 71 inwoners gedeporteerd naar het concentratiekamp van Neuengamme bij Hamburg, na de aanslag op Gaston Merkcx, boerenzoon uit een collaboratiefamilie. Slechts 8 inwoners keren terug. Tot op vandaag laten deze gebeurtenissen hun sporen na in dit kleine dorpje in het Hageland. Museum44 toont het verleden en er worden verbanden gelegd met de misdaden en wantoestanden van vandaag in de hele wereld. Het museum beschikt over een interactieve animatiefilm en Virtual-Realitybrillen voor een geanimeerde digitale beleving. Het museum bevindt zich te midden van de plek waar de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, zo kan je ook de historische plekken bezoeken tijdens een wandeling, met of zonder gids.

Museum44 bezoeken kan mits reservatie op museum44.be. De toegangsprijs bedraagt in principe 7.50 euro voor volwassenen en 1 euro per kind. Houders van een museumpass mogen het museum gratis bezoeken.

Geef een reactie