Diest | Kruispunt Citadellaan-Fort Leopoldlaan-Turnhoutsebaan gaat zes weken dicht

De werken aan de Turnhoutsebaan naderen hun voltooiing. Allicht kan de werf einde april 2021 worden afgerond. Ondertussen lost het Agentschap Wegen en Verkeer nog een aantal kleinere problemen op die de situatie in de omgeving van de Turnhoutsebaan moeten optimaliseren.

Een van die aandachtspunten is het kruispunt van de Citadellaan met de Fort Leopoldlaan en de Turnhoutsebaan. Het wegdek is daar volledig versleten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) breekt de verharding op tot op de onderfundering en bouwt het kruispunt weer helemaal op. De inrichting van het kruispunt blijft behouden. Aan de rij- en afslagstroken, de verkeerseilanden en de verkeerslichten wijzigt niets. 

Tussen 15 februari en begin april wordt het volledige kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding over de ring rond Diest via de Omer Vanaudenhovelaan en de Commissaris Neyskenslaan. De fietspaden aan de buitenzijde van de rijweg (binnenbocht) vallen niet in de werfzone. Met de fiets of te voet kan je de werfzone dus wel passeren.

Aan het kruispunt van de Citadellaan met de Steineweg legt AWV momenteel twee veilige fietsoversteekplaatsen aan. Gemotoriseerd verkeer ondervindt aan de werfzone hinder tot eind maart. Daarom raadt het agentschap aan om de omleidingsroute over de ring te volgen van of naar Scherpenheuvel-Zichem/Diestersteenweg (N10) en de Citadellaan te vermijden.

Geef een reactie