Provincie Vlaams-Brabant investeert 2,35 miljoen euro in infractructuur voor zorgprojecten

Er is een historische achterstand in zorgvoorzieningen in de regio. De provincie wil deze achterstand wegwerken en ondersteunt daarom Vlaams-Brabantse zorgorganisaties. Via Vlabinvest werd het afgelopen jaar 2.350.000 euro uitgegeven aan 21 projecten van  Vlaams-Brabantse zorgorganisaties die investeren in infrastructuur. Dankzij deze impuls stijgt het zorgaanbod in Vlaams-Brabant met 221 plaatsen.

In opdracht van Vlaanderen keerde Vlabinvest apb – Agentschap voor woon- en zorginfrastructuur – het voorbije jaar 2.350.000 euro subsidies uit voor investeringen in gronden, gebouwen en inrichting van zorgvoorzieningen die een bijkomend of verbeterd zorgaanbod creëren. Kleinschalige initiatieven en grondaankopen in de Vlaamse rand kunnen op extra steun rekenen.

Concreet steeg met de hulp van deze subsidies het zorgaanbod met 212 plaatsen:

 • 125 extra opvangplaatsen in de kinderopvang
 • 70 verblijfplaatsen en 20 plaatsen dagopvang voor personen met een handicap
 • 1 module verblijf en diagnostiek in een onthaal-, observatie- en oriëntatiecentrum, extra bureaus van waaruit nieuwe werknemers diensten kunnen verlenen aan jongeren, hun gezin en pleegzorgsituaties en 5 plaatsen verblijf ingericht voor jongeren met een gedrags- of emotionele stoornis in de sector van het jongerenwelzijn
 • Een uitbreiding van een centrum waar medici en paramedici klaarstaan voor de omgeving en een uitbreiding van een centrum met zowel een volwassenenwerking als een jongerenwerking in de sector van het algemeen welzijnswerk
 • 5 extra plaatsen in een dagverzorgingscentrum voor ouderen, 7 plaatsen in het kortverblijf en een volledig nieuw lokaal dienstencentrum.

Aan onze kant van de provincie konden volgende projecten rekenen op ondersteuning.

 • De renovaties aan twee woningen van Martine van Camp VZW in Diest
 • Wijkgezondheidscentrum de Central voor de renovatie van een pand te Kessel-Lo
 • Een kinderdagverblijf van VZW Kids & co in Herent
 • Rozemarijn VZW voor de renovaties van gebouwen te Keerbergen
 • De aankoop van grond door Stijn VZW (Kamiano) in Hoegaarden
 • Stijn VZW (Kamiano) voor de nieuwbouw van studio’s in Hoegaarden
 • Drie kinderopvanginitiatieven van Ferm in Tienen, Schepdaal en Tildonk
 • Volkwoningsbouw voor de aankoop van grond en de nieuwbouw in Herent
 • VZW pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel voor de aankoop en renovatie in Tienen
 • Apojo VZW voor een nieuwbouw in Aarschot
 • De nieuwbouw voor een buurtzorghuis van de Zusters van Berlaar in Holsbeek

Geef een reactie