Diest installeert beweeg-zitbank aan zwembad De Warande

De stad Diest plaatste vorige week de eerste “IPitup” beweegbank aan zwembad De Warande in Diest. Op deze bank kan je even uitrusten en ze heeft verschillende fitnessfuncties. Er komt nog een tweede beweegbank in Diest, die locatie wordt later dit jaar bepaald. 

Wat is een IPitup-beweegbank?

De IPitup-beweegbank is een zitbank voor meerdere personen met verschillende fitnessfuncties. Je kan een reeks fysieke oefeningen doen op de bank maar niemand wordt lastig als je er gewoon gaat opzitten of als je even uitrust na je work-out. Het is een alles-in-één-toestel bank. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht zijn of haar niveau of leeftijd. Aan elke zijde van de bank heb je drie verschillende oefenzones, dus 6 in totaal. De infopanelen verduidelijken de oefeningen per oefenstation maar uiteraard kan je ook zelf creatief aan de slag.

De eerste beweegbank aan zwembad De Warande.

De eerste beweegbank staat in het tuintje van het zwembad De Warande. Deze locatie is zichtbaar en toegankelijk. Op die manier nodigt de bank zelf uit om te bewegen. Daar is ook een dure trendy term voor. Urban movement strategy, dat is bewegen en sporten in de normale context van de publieke ruimte. Een van de meer opvallende trends van die beweging is Free running. Daarbij gebruiken de sporters de straat en het straatmeubilair om een vaak spectaculair ogend parcours af te leggen. Je kan onderaan een filmpje zien over Free running. Waarschuwing: don’t try this at home.

Volgens schepen van Sport Rick Brans is de beweegbank een ideale aanvulling op de huidige Finse piste en de beweegroute op en rond de warande. Het stadsbestuur wil ook de sportinfrastructuur in de deelgemeenten maximaal uitbreiden. De herinrichting van de site-SOK in Deurne of het Oosterlindeveld in Schaffen zijn voorbeelden. Het is de bedoeling om in de loop van de volgende jaren beweegbanken plaatsen over heel het grondgebied.

Geef een reactie