Pas ingezaaid grasveld op Oosterlindeveld in Schaffen kapot gereden

Een of meerdere autobestuurders die een publiek terrein gebruiken als off-roadcrossterrein lijkt een populaire bezigheid te worden in de regio. Het gebeurde eerder al in Bekkevoort, op het terrein van FC Lachers in Scherpenheuvel en op het speelterrein van gemeenschapscentrum De Keyt in Messelbroek. Gisteren was het pas ingezaaide grasveld van het Oosterlindeveld in Schaffen aan de beurt. De bandensporen staan op het gedeelte waar de ruiterclub haar activiteiten zal ontplooien en dus niet op de voetbalterreinen.

Aanvankelijk leek het hier ook over een dommigheid te kunnen gaan want de schade was veel minder ingrijpend als in Scherpenheuvel. Op de facebookpagina Ge zijt van Schaffen getuigt een lezer echter dat hij de feiten heeft zien gebeuren. Hij kan zelfs een vrij duidelijke beschrijving geven van het type wagen.

Een andere lezer heeft op een ander moment ook een wagen aangetroffen op het terrein. Hij herkende zelfs de inzittenden van de wagen en kon de namen geven. Deze man weet ook dat ze niet met hun eigen wagen rijden maar met de wagen van hun broer.

Ondertussen zijn de technische uitvoeringsdiensten van de stad ter plaatse geweest. Allicht zullen de benadeelden klacht neerleggen bij de politie. Dat gebeurde eerder ook in Scherpenheuvel-Zichem en in Bekkevoort. Word dus allicht vervolgd.

Geef een reactie