Minderjarige dader van bedreigingen tegen KSD Diest moet naar gesloten instelling

De jongen die er vorige donderdag mee dreigde om een gebouw van scholengroep KSD in brand te steken en zoveel mogelijk doden wilde maken, is door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

De politie van zone Demerdal kreeg donderdagochtend een aantal verontruste ouders aan de lijn die de bedreigingen hadden opgepikt via de Instagramaccounts van hun kinderen. De politie schakelde snel een versnelling hoger en informeerde het parket van Leuven. In Diest kwam de crisiscel bijeen. In de voormiddag werd een jongen ondervraagd maar hij bleek niks met de zaak te maken te hebben.

Na de middag werd de dader uiteindelijk opgepakt. Hij had het verzendaccount eerst opgekuist door alle contacten, de profielfoto en ook alle berichten te verwijderen. Het account kon echter nog steeds gevolgd worden wat ook effectief gebeurde. De eigenaar van het account volgde ook zelf iemand.

De dader is een 16-jarige jongen, overigens een leerling van KSD. Hij bekende onmiddellijk dat hij de bedreigingen had opgesteld maar hij uitte ook zijn spijt over de feiten. Hij verklaarde aan de politie dat het om een grap ging en hij de gevolgen van zijn acties verkeerd had ingeschat.

Het parket vorderde de jeugdrechter die de jongen op vrijdag 15 januari liet voorleiden. De jeugdrechter besliste dat hij in een gesloten jeugdinstelling werd geplaatst.

Geef een reactie