Drugs en alcohol achter het stuur blijven een grote bezorgdheid in politiezone Demerdal

Bij een controleactie van de politiezone Demerdal op zaterdag 21 november werd het opnieuw duidelijk dat alcohol en drugs in het verkeer een manifest probleem blijven.

De eerste controlepost werd in Schoonaarde, op het grondgebied van Schaffen, opgezet. Er werden 59 bestuurders aan de kant gezet die allemaal een ademtest moesten afleggen.
Een 59-jarige man uit Beersel was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs 6 uur afgeven Ook een buitenlandse bestuurder had te veel gedronken. Voor buitenlanders geldt echter een onmiddellijke inning. Hij moest niet alleen zijn rijbewijs zes uur later komen ophalen maar hij moest ook zijn boete van 600 euro ter plaatse betalen.
Een 29-jarige bestuurder uit Retie testte positief op verdovende middelen en moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren.

Een 28-jarige jongeman uit Scherpenheuvel spande de kroon. Hij zag de controlepost en dacht nog om te keren maar op die plaats is een doorlopende witte lijn wat dus al een eerste stevige boete oplevert. De keuring van zijn wagen bleek verlopen en hij testte positief voor drugs. Hij mocht dus meteen zijn rijbewijs inleveren, iets wat hij alleszins op maandag had moeten doen omdat hij al eerder was veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs.

Een 39-jarige man uit Herentals reed op een bromfiets klasse B maar ook hij sleepte een rijverbod mee en hij bleek na afloop daarvan zijn praktische testen niet opnieuw te hebben afgelegd. De man testte opnieuw positief op het gebruik van drugs. Hij bleek ook een zakje met  XTC-pillen bij te hebben en werd daarom gearresteerd.

Verkeersacties zoals deze worden vaak gecombineerd met een snelheidscontrole. Dat gebeurde ook hier en daarbij werden liefst 31 van de 189 gecontroleerde voertuigen geflitst.

De tweede controleactie vond plaats in de Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem. Hier werden 23 bestuurders gecontroleerd. Een 31-jarige man uit Rillaar legde een positieve speekseltest af na, volgens zijn verklaring, het nuttigen van een stukje spacecake. Een 19-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem probeerde verstoppertje te spelen. Hij parkeerde zich stilletjes achter een vrachtwagen voordat hij de controlepost bereikte en hoopte zo te kunnen wachten totdat de politie verdwenen was. Die merkten dat echter op. de man testte positief op drugs en moest zijn rijbewijs inleveren.

Er werden twee bromfietsen op de rollen gezet en die bleken allebei te hard te rijden.

In de omgeving werd de snelheid van 73 wagens gecontroleerd waarvan er 16 te snel reden.

Na middernacht stelden een patrouille nog 2 COVID-PV’s op voor het negeren van de avondklok .

Geef een reactie