Nauwelijks overtredingen tegen coronamaatregelen door minderjarigen in Scherpenheuvel-Zichem

Burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes maakt een paar opvallende cijfers bekend over de overtredingen die de politie heeft vast gesteld in het kader van de coronamaatregelen. Daaruit blijkt dat er nauwelijks inbreuken worden gepleegd door jongeren.

Van 19 maart tot 15 november werden 156 personen geverbaliseerd in Scherpenheuvel-Zichem. Amper 16 daarvan zijn minderjarig. Er werden dus 140 meerderjarigen op de covidbon gezet.

Het merendeel van die overtredingen waren inbreuken op het samenscholingsverbod. Het gaat om 106 gevallen. Er werden verder ook 24 niet-essentiële verplaatsingen vastgesteld, 8 handelszaken waren niet in orde en 6 mensen respecteerden de avondklok niet.

Een opvallend getal gaat over de erediensten die niet in orde waren. Er werden 12 boetes uitgeschreven in dat kader. Het gaat om één incident, met name de paaswake die pastoor Luc Van Hilst streamde. Naast de pastoor zelf, waren er toen nog elf mensen aanwezig in de kerk. Er was op dat moment een verbod om erediensten te houden. Vieringen streamen mocht wel maar niet met zo’n grote groep medewerkers en dus zette de politie iedereen op de bon.

Geef een reactie