Debbie uit Kamp Waes organiseert sportieve bedevaart naar Scherpenheuvel

Coverfoto: http://www.belgiandefencenews.be

Tijdens de gezondheidscrisis zijn veel mensen opnieuw beginnen sporten. Dat nodigt ook uit tot allerlei opvallende initiatieven. Sportinstructeur en personal coach Debbie Verstraeten, bekend als deelnemer aan Kamp Waes, organiseert volgende zondag 22 november, een soort sportieve bedevaart voor duo’s naar Scherpenheuvel. Er is blijkbaar hoge nood aan dergelijke initiatieven want Debbie moest het aantal deelnemers snel ophogen. Uiteindelijk zullen veertig teams van twee mensen de tocht maken. De teams vertrekken met een interval van vijf minuten vanuit Beerse en ze verplaatsen zich deels fietsend en deels lopend naar de basiliek.

Alle duo’s moeten onderweg samen blijven. Ze hebben slechts 1 fiets mee. Er is dus altijd iemand die loopt of wandelt.

De tocht naar Scherpenheuvel start aan CrossFit Brug 6, de fitnesszaak van Debbie Verstraeten en haar zakenpartner Manou Schoenmakers. Het parcours is ongeveer zestig kilometer lang en loopt via Lille, Herentals, Olen, Westerlo en Herselt. In Scherpenheuvel wacht organisator Debbie Verstraeten de duo’s op. Die moeten op eigen initiatief weer naar huis. Collectief vervoer is niet mogelijk door covid-19.

Er zit ook een extra Kamp Waes acccent aan het initiatief. Een van de duo’s wordt gevormd door Xander en David, twee andere deelnemers aan kamp Waes. Zij starten als laatste duo omdat het zeer geoefende atleten zijn en allicht het parcours het snelste zullen afleggen.

Geef een reactie