Argenta sluit filiaal in Scherpenheuvel

Het was al een tijdje officieus bekend maar het werd nu ook officieel meegedeeld aan de klanten. Argenta sluit haar vestiging in Scherpenheuvel.

Tot en met vrijdag 27 november is het filiaal nog open voor de klanten. Het moet dan wel op afspraak maar dat is door de coronacrisis bij zowat alle bankfilialen het geval. Vanaf woensdag 2 december moeten klanten van Argenta die een persoonlijk onderhoud willen, naar het kantoor van Yves Van Gelder in Averbode. Tot en met vrijdag 27 november is het filiaal nog open voor de klanten. Het moet dan wel op afspraak maar dat is door de coronacrisis bij zowat alle bankfilialen het geval. Vanaf woensdag 2 december moeten klanten van Argenta die een persoonlijk onderhoud willen, naar het kantoor van Yves Van Gelder in Averbode.

De huidige kantoorhoudster in Scherpenheuvel, Sandra Smolders, lijkt afscheid te nemen van de bank- en verzekeringsgroep. In de brief die de klanten van Argenta kregen staat, dat zij een andere wending aan haar carrière wil geven.

Argenta heeft ook een automaat van Bancontact maar de kans dat die zal blijven is nihil. Het onderhoud en de bevoorrading van zo’n apparaat is duur. Uit studies van grootbanken ING en BNPParibasFortis blijkt dat het aandeel van cashbetalingen snel afneemt. In het centrum van Scherpenheuvel zijn overigens nog voldoende bankautomaten beschikbaar.

Fysiek aanwezige bankkantoren worden op termijn wellicht een opdrogend fenomeen. De meeste verrichtingen kunnen in-app of online uitgevoerd worden. Onder meer ook door de pandemie zijn digitale vergaderplatformen veel meer ingeburgerd geraakt. De bankwereld zal daar zijn voordeel mee doen.

Geef een reactie