Wandelroute Nachtwandeling langs iconische Leuvense uitgaansplaatsen

Wandelen is de trend van het moment en daar hoef je niet altijd je stevige boswandelschoenen voor aan te trekken. In Leuven hebben jongerenorganisaties Nacht en Nachtplan de handen in mekaar geslagen. De afgelopen maanden maakten ze werk van ‘Nachtwandeling’, een wandelroute die gebouwd is op audioverhalen met jonge en oude legendes uit het Leuvense nachtleven. De makers interviewden gepassioneerde uitbaters, dj’s, nachtraven… wiens liefde voor de nacht nooit gestopt is. In deze onverhoopte leerrijke zoektocht vonden ze meer gelijkenissen dan verschillen tussen het huidige nachtleven en dat van pakweg veertig jaar geleden.

Nachtwandeling brengt je langs zeven iconische plekken die het Leuvense nachtleven kleur gaven doorheen de voorbije decennia. Op elk van de zeven locaties vind je een QR-code die je meeneemt op een ontdekkingstocht langs knusse en ruwe dansvloeren, donkere en fel verlichte gevels en een pak grote en kleine verhalen. 

De verhalen werden op twee weken tijd al meer dan 2000 keer beluisterd.

Deze wandeling is niet alleen een sterke samenwerking tussen twee jonge organisaties, het is bovenal een mooi voorbeeld van hoe vindingrijkheid blijft opborrelen.

Je kan de wandeling doen wanneer je maar wil. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een koptelefoon of oortjes. In de buurt van elk pand vind je een QR-code die je kan scannen om een verhaal te beluisteren.

Locaties die deel uitmaken van de wandeling zijn AperO, Belgisch Congo, Der Machine, Manhattan, Rumba, Silo en Stelplaats.

Jongerenorganisaties Nacht en Nachtplan willen met dit project de verschillende generatie feestvierders in Leuven laten kennismaken met elkaars plekken en verhalen. Leuven speelde een belangrijke rol in onze vaderlandse rockgeschiedenis. Dat werd een paar jaar geleden nog bewezen in de documentaire ‘De Leuvense scene’. Onlangs nog stippelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit in Leuven een mooie Belpop Bonanza wandeling uit. Het initiatief van Nacht en Nachtplan is eigenlijk de perfecte aanvulling. De stad kende niet alleen getalenteerde rockers, het kende ook een legendarische clubscene.

Benieuwd naar de wandelroute? Je kan het verhaal van Manhattan hier alvast beluisteren.

Nachtwandeling is een sterk staaltje teamwork waarbij zeven geëngageerde Leuvense jongeren het heft in eigen handen namen:

  • Alexander Pessers,21 jaar, student aan KU Leuven (Bachelor Politieke Wetenschappen): algemene ondersteuning, interviewer
  • Arnout Van Hove, 22 jaar, student aan RITCS (Bachelor Radio): verantwoordelijke voor de audiomontage, interviewer
  • Emile De Geyndt, 22 jaar, student aan LUCA (Master Grafisch ontwerp): vormgeving
  • Hans Empereur 29 jaar, zelfstandige: projectcoördinatie, communicatieverantwoordelijke, interviewer
  • Jente Waerzeggers, 21 jaar, student aan LUCA (Master Fotografie):  fotografie
  • Leendert Nijns, 24 jaar, bediende: algemene ondersteuning, interviewer
  • Victor De Smet, 23 jaar, student aan UGent (Master Conflict- and Development Studies): algemene ondersteuning, interviewer

Geef een reactie