Scherpenheuvelse Noémie Wolfs zit vanavond in De Slimste Mens op VIER

Vanavond zit er een deelnemer uit Scherpenheuvel in De Slimste Mens op Vier. Zangeres Noémie Wolfs bracht haar jeugd door in de basiliekstad en deels ook wel in Diest waar haar ouders een schoenwinkel uitbaatten. Noémie staat momenteel overigens om nog een paar andere redenen in de spotlight.

In 2010 volgde ze Geike Arnaert op als zangeres van Hooverphonic. Dat verhaal duurde tot 2015 wat behoorlijk lang is naar de normen van Hooverphonic frontman Alex Callier. Geike en Alex Callier kondigden vorige week overigens aan dat ze weer gaan samenwerken en er werd meteen ook een opgepoetste versie van The Night Before door de ether geduwd. Je kan hieronder een live versie van dat nummer beluisteren tijdens het Sportgala 2010 met Noémie als kersverse zangeres van Hooverphonic.

Noémie Wolfs kon onmiddellijk na de breuk in 2015 een platencontract tekenen bij Universal. Dat resulteerde in haar debuutalbum “Hunt you”. Dat album werd ingeleid door haar debuutsingle “Burning”. Zowel het album als de single scoorden enigszins in de ultratop 50.

Noémie bracht daarna nog een reeks singles uit maar geen enkele daarvan zorgde echt voor een doorbraak.

Ook in 2020 heeft ze twee singles uitgebracht waarvan vooral de eerste – “Wake me up” – volgens ons veel hitpotentieel heeft. Je kan dat nummer hieronder horen in een live versie samen met Simon Casier, de bassist van Balthazar en partner van Noémie.

Later dit jaar bracht ze ook nog Love Song uit.

Noémie Wolfs lijkt overigens steeds meer te kiezen voor een carrière in de media. Ze werkt momenteel bij StuBru waar ze op dinsdagavond een van de zeven selectors is. Ze neemt het vandaag op tegen acteur Peter De Graef en voorzitter van SP.a Conner Rousseau.

Op Twitter en Facebook lijkt ze alvast strijdvaardig. Conner gaat eraan!

Geef een reactie