Politie stelt 16 pv’s op voor inbreuken op de maatregelen tegen covid-19

Bij de politiezone Demerdal-DSZ hadden ze vorig weekend de handen vol met de opmaak van processen-verbaal wegens het overtreden van de COVID-regels. De creativiteit bij een aantal overtreders was opmerkelijk.
Het begon al op vrijdagnamiddag. Rond 16.00 uur zat een groepje van 7 jongeren samen muziek te beluisteren op straat zonder afstand te houden en zonder mondmasker.

Zaterdagnacht plukte ploegen van de politie systematisch een aantal wagens van de baan. Een man kwam zijn wagen afzetten aan een garage met het oog op herstelling. Vreemd moment om zoiets te doen natuurlijk. Iets na tweeën werd een dame tegengehouden die terug keerde van een bezoekje bij een vriendin. Even later reed een dame met haar wagen naar Herselt . Zij zei opgeroepen te zijn voor een alarm aan een winkel. De politieploeg was zo vriendelijk om haar te escorteren maar bij aankomst aan de winkel moest toegeven dat ze gelogen had.
Zondagnamiddag zag de politie een groepje van 5 mannen uit diverse uithoeken van het land die samen waren gekomen om “te chillen”. Zondagnacht werd een man tegengehouden die geen geldige reden voor zijn verplaatsing kon geven.

Alle 16 overtreders kregen een boete van 250 euro opgelegd .

One comment

  • Ghislain Briers

    Ze hebben geen van allen de politie werkonbekwaam geslagen of aangevallen .Dus voor hen geld : sed lex , dura lex .
    Voor andere “ jongeren “ geld dan weer : jullie mogen alles , we zullen een straathoekwerker eens een klapke laten doen .

    Ghislain

    Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Geef een reactie