Wandelen met de burgemeester als alternatief voor zitdagen

De maatregelen om de pandemie in te dijken zijn vooral gericht op de beperking van fysieke ontmoetingen. Dat breekt onder meer ook de politici momenteel op. Zitdagen kunnen niet meer doorgaan en digitaal met de burger aan de babbel gaan is nog niet meteen een ingeslepen opportuniteit.

Sommige mandatarissen bedenken daar een slimme oplossing voor. Burgemeester van Meerhout Nele Geudens bijvoorbeeld, nodigt haar inwoners uit om samen een wandeling te maken om vragen of opmerkingen te bespreken. Wandelen moet zowat de populairste bezigheid van het moment zijn en er zijn ondertussen bijzonder creatieve formules voor bedacht maar wandelen met de burgemeester is toch wel een originele benadering. Je kan overigens niet zomaar met burgemeester Nele het park in lopen. Je moet eerst afspreken en een mondmasker dragen tijdens het gezonde uitje is verplicht.

Het idee wordt ondertussen overgenomen door schepen van Welzijn en gezondheid in Geel Griet Smaers. Ook zij wil de wei in met de inwoners van de stad en ze geeft het zelfs een eigen conceptnaam, de Wandelbabbbel.

Geef een reactie