Politie Leuven gaat opnieuw 3500 tachtigplussers bellen

De verstrengde maatregelen tegen covid-19 beginnen bij veel mensen zwaar te wegen. De psychologische impact is onmiskenbaar. Bij veel senioren is eenzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Tijdens de eerste golf organiseerden veel steden een belronde. Een vrijblijvende babbel, informeren of er hulp nodig was…het werkte.

In Leuven gaan ze dat nu opnieuw doen. De senioreninspecteurs en de wijkagenten van politie Leuven bellen alle thuiswonende tachtigplussers om te horen hoe het gaat. Het gaat over ongeveer 3500 mensen. Bijna 2500 van de Leuvense tachtigplussers zijn weduwe of weduwnaar. Voor hen is alleen zijn zwaar, zeker nu door corona de contactmogelijkheden beperkt zijn. De politieagenten hebben ook extra aandacht voor mensen die dit jaar afscheid hebben moeten nemen van een dierbare.

Hoe gaat het met jou?

De agenten bellen met de simpele vraag: “Hoe gaat het met jou? Kunnen wij met iets helpen?”. Als ze niemand aan de lijn krijgen, gaan senioreninspecteurs Patricia Van de Walle en Jean-Lou De Graef persoonlijk langs, om te horen of alles in orde is. Ze werken hiervoor samen met verschillende partners.

Als een van de senioren hulp kan gebruiken, staan de vrijwilligers van Leuven Helpt klaar. Dat initiatief brengt Leuvenaars samen die graag een handje willen toesteken. Het platform zoekt een vrijwilliger uit de buurt, die ze matchen aan de senior. Ook wie nood heeft aan een babbeltje kan terecht bij Leuven Helpt. Vrijwilligers bellen je dan wekelijks op.

Leuven Helpt

Leuven Helpt is iedere werkdag van 9 tot 16.30 uur bereikbaar op het gratis nummer 0800 16 9 16 of via mail op leuven.helpt@leuven.be.

Je kan je ook als vrijwilliger melden via www.leuvenhelpt.be. In het weekend worden dringende hulpvragen opgevolgd, via telefoon of per mail.

Het platform Leuven Helpt is permanent verankerd en is een samenwerking tussen de lokale dienstencentra, de buurtcentra van de stad en de buurtwerkingen ’t Lampeke en de RuimteVaart.

Geef een reactie