Provinciale premie voor activiteiten met trekpaarden

Organisatoren van activiteiten met Brabantse trekpaarden krijgen van de provincie Vlaams-Brabant een premie. Hiermee wil ze het functioneel en recreatief gebruik van deze paarden aanmoedigen. Steeds meer organisatoren maken hiervan gebruik. Dit jaar kregen zo’n 30 activiteiten een financiële ondersteuning.

In Molenstede vond onlangs nog de Dag van het Trekpaard plaats. De paarden worden daar ook effectief ingezet om een bos uit te dunnen. Door die inzet ondervindt de bodem minder schade.

“De activiteitenpremie voor publieksgerichte activiteiten met het Brabants trekpaard gaat zijn vijfde levensjaar in”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid. “Het aantal aanvragen steeg elk jaar opnieuw. Dit bewijst dat de trekpaardensector groeit én bloeit. We willen deze positieve evolutie verderzetten en lanceren opnieuw een subsidieoproep”.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit jaar zo’n 30 activiteiten. Maar het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat heel wat van deze activiteiten uiteindelijk niet konden plaats vinden.
Daarom besliste de provincie dat de uitgekeerde subsidie kon meegenomen worden naar de activiteit die georganiseerd zou worden in 2021.

Vier soorten activiteiten komen in aanmerking voor de subsidie: stoeten, jaarmarkten, vormingen of publieksevenementen

Meer info over et reglement en aanvraagformulier: www.brabantstrekpaard.

I

Geef een reactie